ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA HRVATSKE BISKUPSKE KONFERENCIJE ZA NAUK VJERE

NA SJEDNICI JE DOGOVORENO DA ĆE SE PRIPREMITI DOKUMENT S TEOLOŠKO-DUHOVNIM TUMAČENJEM TRENUTNE KORONAVIRUS-KRIZE, KOJA DOTIČE NAJDUBLJA DUHOVNA I EGZISTENCIJALNA PITANJA / FOTO: TISKOVNI URED HBK

Redovita sjednica Vijeća Hrvatske biskupske konferencije (HBK) za nauk vjere pod predsjedanjem predsjednika sisačkog biskupa mons. dr. sc. Vlade Košića održana je u petak 20. studenoga u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Sjednici su, uz predsjednika mons. Košića, nazočili prof. dr. sc. Željko Tanjić, prof. dr. sc. Mladen Parlov, prof. dr. sc. Tonči Matulić, prof. dr. sc. Mijo Nikić i doc. dr. sc. s. Valerija Kovač.

Članovi su najprije iznijeli osvrt na prihvaćenost dokumenta „Karizmatski pokret i obnova u Duhu u Katoličkoj Crkvi. Fenomenološka analiza i pastoralne smjernice Crkve“, kojega je Vijeće objavilo 24. lipnja 2020. godine. Razgovarali su i o novijim dokumentima Međunarodne teološke komisije i njihovu prijevodu na hrvatski jezik.

Potom su odredili nove radne teme u skladu s nekim aktualnim vjerskim pitanjima. Konačno, nakon što je Vijeće 24. lipnja objavilo „Priopćenje o vremenu pandemije COVID-19“, na sjednici je dogovoreno da će se pripremiti dokument s teološko-duhovnim tumačenjem trenutne koronavirus-krize, koja dotiče najdublja duhovna i egzistencijalna pitanja.

Prezeto: https://ika.hkm.hr/hbk/odrzana-sjednica-vijeca-hrvatske-biskupske-konferencije-za-nauk-vjere/

Komentari

Odgovori