PODJELA MANDATA U ŠIBENSKOJ KATEDRALI

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je u nedjelju 5. rujna u katedrali Svetog Jakova u Šibeniku misno slavlje za vrijeme kojega podijelio kanonske mandate za predavanje vjeronauka u osnovnim i srednjim školama te dječjim vrtićima.

“Potražimo Isusovu blizinu s željom da i na nas stavi svoju blagoslovnu ruku. Tada ćemo osjetiti radost koju je došao ponuditi čovjeku i da se s njegovim darovima ništa drugo ne može mjeriti! Možemo biti istinski njegovi, samo ako to želimo”, poručio je vjeroučiteljima biskup Rogić.

Neka Gospodin i nama najprije otvori uši da ga bolje čujemo, a onda razriješi jezik da ga radosno naviještamo! Kako stoji u poruci nadbiskupa Hranića: riječima „koje mogu i moraju pogledati u oči razočaranoj mladosti, buditi nadu u onima koji su bez nje ostali, i biti blizu onima koji su ranjeni različitim životnim ranama“ – jer svjedočenje vjere: Vjera ‘nije pitanje strategije, ona je svjedočanstvo iskustva’. To vam želim u novoj školskoj godini, poručio je biskup Rogić.

Misno slavlje animirali su vjeroučitelji predvođeni predstojnicom Katehetskog ureda Šibenske biskupije s. Renatom Azinović. Pjevanje su predvodili Pivači sv. Jakova. (preuzeto: ika.hr)