POSJET NAČELNIKA OPĆINE PODSTRANA NAŠEM VRTIĆU

Na području općine Podstrana nalazi se 10 naselja pod zaštitom svetog Ante Padovanskog. Sv. Ante Padovanski, rođen kao Fernando Martins de Bulhoes, bio je portugalski katolički svećenik, franjevac i svetac.

Rođen je u Lisabonu u Portugalu. Preminuo je 13.06.1231.u Padovi u Italiji. Sveti Ante je „svetac svega svijeta”, najomiljeniji svetac cijelog katoličkog svijeta. Uistinu, na kugli zemaljskoj nema mjesta gdje ima katolika, a da se ovaj svetac na poseban način ne slavi. Itekako je omiljen, drag, najdraži svetac sviju naroda. Posebno je bio drag djeci zato na njegov blagdan blagoslivljamo djecu.

Naša općina se nalazi pod zaštitom svetog Ante Padovanskog. Svake godine sve naše vrtiće na području Općine posjeti naš načelnik. Ove godine nas je posjetio novoizabrani načelnik gospodin Mijo Dropuljić (ujedno i roditelj u našem vrtiću) u pratnji gospođe Božene Bajić. Tom prigodom načelnik je djeci uručio poklon, a djeca su darovala načelnika. Bio je to jedan radostan susret u nadi dobre i lijepe suradnje. Na kraju su  djeca otpjevala načelniku pjesmu „Zdravo Kraljice mira”

Poželjeli smo mu da ga prati zagovor sv. Ante i Majke Božje. Načelnik je potom posjetio i naše časne sestre u samostanu na čelu s predstojnicom s. Zdravkom Gverić.

Odgojiteljica Tihana Boban

(preuzeto: https://www.dvbratsunce.hr/)