PROSLAVLJEN DAN DRUŽBE

Planove za ovogodišnju proslavu 341. Dana Družbe promijenile su epidemiološke mjere. Prilagodile smo se novonastaloj situaciji i svečano proslavile naš dan 15. studenog, svatko u svojem samostanu. U kući matici su sudjelovale sestre iz obližnjih župa koje su bile u mogućnosti doći. Svečanu svetu misu u kućnoj kapeli predvodio je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u koncelebraciji s generalnim vikarom mons. Marinkom Mlakićem.

U homiliji je tumačeći biblijska čitanja  ukratko predstavio i povijesni put nastanka Družbe i okolnosti u kojima je Bog pozvao Majku Klaru Žižić. Uputio je i sestrama riječ: „ …Zato je naše svjedočenje, osobito Vas časnih sestara toliko dragocjeno jer se u vašem služenju oslikava da živite drugačije od ovoga svijeta, da živite za drugačiju nagradu…. Svaki smo dan pred izborom prihvaćanja Božje volje, prihvaćanja zadataka, poteškoća, pa i bolesti, odricanja od vlastite volje i predanja u ruke Božje. Redovnički život u to još dublje ulazi po svojim zavjetima i načinu života u zajednici. Naše bi dakle bilo, ako smo Isusa dobro razumjeli, živjeti život u punom zalaganju, odgovorno koristeći darove koje smo od Boga primili. Tada nam sigurno neće izmaći njegova konačna nagrada. Uvijek svjesni poziva i odabranja da budemo sinovi i kćeri svjetlosti, uskrsnuća – vječnosti u Bogu. „

Sestre su tijekom ovog euharistijskog slavlja obnovile svoje zavjete.  Pjevanjem je slavlje oplemenio zbor sestara pod vodstvom s. Mirjane Pavić.

Poslijepodne su sestre posjetile grob Službenice Božje majke Klare Žižić gdje je bio   molitveno-meditativni program.  Vrhovna poglavarica s. Terezija Zemljić izmolila prigodnu molitvu te smo nastavile molitvom Zlatne krunice. Završile smo molitvom majci Klari te himnom Družbe. U kući matici susret je završio molitvom krunice i svečane Večernje te Molitvom predanja Majci Božjoj.

s. Mandica Starčević

Komentari

Odgovori