PRVA SV. PRIČEST U ŽUPI PODSTRANA

U subotu 29. svibnja, u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja u Podstrani, šezdeset četiri prvopričesnika pristupilo je po prvi put stolu Gospodnjem. Ovome danu prethodila je dulja i temeljita priprema. Prvopričesnici su bili marljivi i ustrajni, kako bi bili što spremniji za ovaj značajni događaj a pripremila ih je s. Augustina Vukančić.

Misno slavlje predvodio je župnik don Nikola Mikačić. Prigodnim tekstovima i recitacijama, prvopričesnici su nas uveli u ovo svečano euharistijsko slavlje pod motom „Evo nas Majko malenih pred tobom“.  Pjevane dijelove sv. Mise pjevao je dječji zbor uz pratnju violine i orgulja pod ravnanjem Branimira Vukorepa. Radost Prve svete pričesti ovjekovječena je fotografiranjem i prigodnim uspomenama koje su prvopričesnici dobili po završetku misnog slavlja.

Neka Gospodin blagoslovi i dalje prati naše prvopričesnike a ovo bude početak što češćeg blagovanja i sudjelovanja na Njegovoj gozbi. Molimo Oca nebeskoga da unatoč poteškoćama, ustraju u vjeri te kroz život nose živo svjedočanstvo onoga što su u ovoj svetoj misi po prvi put primili.