PRVA SVETA PRIČEST U PODSTRANI  

U nedjelju 8. svibnja u našoj župi, Gospe od Zdravlja u Podstrani, slavili smo prvu svetu pričest. Dan prije, u subotu, naših šezdeset i jedno prvopričesnika, po prvi puta pristupili su sakramentu pomirenja te nestrpljenjem iščekivali sutrašnji dan.

Za ovaj važan događaj marljivo i ustrajno su se pripremali kroz proteklu školsku godinu. Pripremale su ih s. Augustina Vukančić i s. Valentina Sitaš. Misno slavlje predvodio je župnik don Nikola Mikačić uz asistenciju  đakona Mate Antuna Antunovića i bogoslova Ivana Šeste. Prigodnim tekstovima i recitacijijama o Milosrdnom Isusu, uveli su nas u ovo svečano euharistijsko slavlje.

Pjevane dijelove svete mise  predvodio je dječji zbor uz orguljašku  pratnju pod ravnanjem  gospodina Branimira Vukorepe. Tako su prvopričesnici svojim sudjelovanjem dali doprinos da ovo liturgijsko slavlje bude što svečanije i ljepše. Po završetku  misnog slavlja slavljenici su dobili krunice, molitvenike i uspomene a  zajedničkim fotografiranjem ovjekovječili smo ovaj događaj.

Želimo našim prvopričesnicima da ih kroz život prati Milosrdni Isus i da u njima raspiruje želju za što češćim pristupanjem svetoj Euharistiji.