SABIRNO MJESTO SISAČKOG CARITASA POSJETILE DJELATNICE UREDA ZA VJERONAUK

Djelatnice Ureda Zagrebačke nadbiskupije za vjeronauk u školi posjetile su 4. siječnja sabirno mjesto Caritasa Sisačke biskupije koje djeluje nakon razornog potresa koji je zahvatio Baniju.

Pod budnim okom Caritasove koordinatorice i bliske suradnice s. Smilje Čirko, predstojnice Katehetskog ureda Sisačke biskupije, u atomskom skloništu unatoč hladnoći vedro i marljivo rade mnogi mladi volonteri. Uz osmijeh i šalu oni sortiraju pristigle namirnice, higijenske potrepštine i ostale donacije ljudi širokog srca te ih pakiraju i distribuiraju osobama u potrebi.
S. Smilja informirala je djelatnice Ureda da Caritas ima točne podatke u potrebama ugroženih i potresenih stanovnika s tog prostora kojima ciljano dostavljaju potrepštine kako se one ne bi gomilale i propadale. Osim mladeži iz lokalne zajednice koordinirano ovdje volontiraju i mladi s drugih prostora, a među Caritasovim volonterima su i vjeroučitelje iz Karlovca, Velike Gorice i Siska koji su došli pružiti ruku pomoćnicu – odnosno koji su u djelo pretočili svoje vjeroučiteljske pouke.

Preuzeto: https://ika.hkm.hr/novosti/sabirno-mjesto-sisackog-caritasa-posjetile-djelatnice-ureda-za-vjeronauk/