SUSRET  ODGOJITELJICA I ODGOJITELJA  NAŠIH VRTIĆA U ŠIBENIKU

U subotu 18. lipnja u Šibeniku je održan susret odgojiteljica i odgojitelja našega vrtića Brat sunce iz Šibenika i svih podružnica: Zagreba, Podstrane i Primoštena.

Ravnateljica vrtića, s. Anita Krajač na početku je  pozdravila sve nazočne te se osvrnula na Zadaće odgojno-obrazovnog rada protekle pedagoške godine.

Poseban naglasak stavila je na ozračje kao bitnu odrednicu kvalitete rada vrtića.

Potom je vrhovna poglavarica naše Družbe, s. Tereziji Zemljić, uputila svoju riječ uime Osnivača. S. Terezija je uvodno pozdravila sve prisutne i zahvalila na trudu koji ulažu u svom odgovornom poslu.  U nastavku je naglasila nekoliko bitnih vrijednosti koje karakteriziraju odgoj u našim vrtićima istaknuvši posebno važnost religiozne dimenzije.

Nakon toga, uslijedio je odlazak na otok Krapanj. Ispred crkve nas je dočekao vlč. Andrija Vrane koji je slavio je Svetu Misu uz prigodnu propovijed. Pjevanje je predvodila odgojiteljica Josipa Tanfara uz gitaru.

Poslije svete mise, vlč. Vrane pokazao nam prostor u kojemu se već godinama održavaju duhovne obnove za obitelji, branitelje, srednjoškolce, studente i radničku mladež, po uzoru na Kursiljo tečaj. Ravnateljica s. Anita je zahvalila domaćinu na gostoprimstvu a posebno za svetu misu i prigodne riječi koje nam je uputio.

Obogaćeni, nakon kraćeg odmora u dubokom hladu borove šume, uputili smo se sa otoka u Zablaće na ručak. U restoranu Adriatic, bilo je veselo i opušteno uz pjesmu kojoj se uz posluživanje, pridružio i konobar Ante.

Po povratku u kuću Maticu, popodnevni program je ispunila edukativna radionica koju je pripremila i vodila magistrica psihologije Marina Grgić. Tema radionice „Osvještavanje važnosti komunikacije između zaposlenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi“ bila je izazovna, zanimljiva i nadasve uvijek aktualna.

Potom je ravnateljica s. Anita je zahvalila našoj voditeljici Marini a svima nama poželjela  uspješan daljnji rad u našim podružnicama.

S. Jozepka Vukančić