SUSRET S REDOVNICAMA IZ INDIJE

U našem samostanu u Podstrani od 19. do 22. svibnja 2021. boravile su četri sestre iz Družbe Pohođenja Marijina (Kerala-biskupija) koje djeluju u dermatološkoj klinici u Munchenu. Najprije su stigle u Međugorje, BiH gdje su hodočastile na mjesto ukazanja Majke Božje. U  Hrvatsku, u naš samostan  u Podstrani, su stigle imajući želju posjetiti spomenike vjerske i kulturne baštine grada Splita i sve  prirodne ljepote Jadranskog priobalja.

Željele su susresti i djecu našeg dječjeg vrtića Brat Sunce. Svojim pristupom, pjesmom i  plesom oduševile su svu djecu i naše odgojiteljice. Djeca su im uzvratila svoj osmjeh i radost pjesmom “Zdravo Kraljice mira…”

 U Hrvatskom Lurdu – svetištu Majke Božje u Vepricu, posebno su osjetile trenutke sabranosti u osobnoj molitvi, razgledavanju prekrasne kapele i kongresne dvorane i cijelog ambijenta. Potom je slijedio put do Makarske.

Drugi dan, 21. svibnja sa sestrama iz Indije u pratnji  prevoditeljice s. Zore Mijić i s. Zdravke Gverić, uputile smo se magistralom kako bi vidjele priobalne krajeve, divile se ljepoti prirode i našega mora. Kod Primoštena smo se  zaustavile i svrnule pogled na kip Gospe od Loreta podignut na brdu Gaj – usmjeren pogledom na župu Primošten.  Nastavile put i  u Žaboriću se spustile do mora, sretne što su imale priliku  bosim nogama osjetiti naše more. Iz neposredne blizine ugledale su prekrasni grad Šibenik o kojem smo im ukratko predočile njegovu povijest kao i povijest naše Družbe.

Na tom putu cilj je bio stići u Nacionalni park Krka. Oduševljenju nije bilo kraja, za sve što su ugledale i doživjele. Svoju zahvalnost  izrazile su riječima i pjesmom.

 Prije odlaska, kod zajedničkog stola, naše gošće su  zahvalile za boravak i sestrinski prijem u našoj zajednici, za organizirane  izlete i hodočašća kroz protekla dva dana. “Tražile smo skrovište, dobile smo neočekivano  više”- rekle su sestre iz Indije.

s. Zdravka Gverić