„SVIJETLI TRAG MAJKE KLARE“ IZ KARLOVCA

Skupina djevojaka (Iva, Petra, Ivona, Dora, Tena, Sanja, Lana i Nika), članice grupe „Svijetli trag majke Klare“ iz župe Presvetog Trojstva iz Karlovca posjetile su s gospodinom Ivanom Smiljanićem u subotu 6. srpnja sestre u Šibeniku s ciljem da hodočaste na grob službenice Božje majke Klare Žižić u crkvi sv. Lovre. Kako one redovito sviraju i pjevaju na Svetoj Misi u Karlovcu tako su i u crkvi sv. Lovre pjevale i svirale (dvije flaute, viola i gitara) na Svetoj Misi. Na početku Mise srdačno ih je pozdravio upravitelj samostana i crkve sv. Lovre fra Josip Klarić. Vjernici su bili ugodno iznenađeni a svoju radost i oduševljenje kao i dobrodošlicu djevojkama iz Karlovca izrazili su velikim pljeskom na kraju Mise.

Nakon Mise s. Terezija Zemljić ih je ukratko informirala o crkvi i samostanu a osobito im je približila sveti lik službenice Božje majke Klare Žižić. Pohod grobu majke Klare završile su zajedničkom molitvom za njezinu beatifikaciju. 

Sestre su ih ugostile u svojoj kući matici gdje su se zadržale u ugodnom druženju, igri i razgovoru obnavljajući  uspomene i sjećanja sa sestrama koje su bile u Karlovcu.

Posjetile su i katedralu sv. Jakova gdje ih je o katedrali ukratko informirala s. Mandica Starčević. Zahvalne smo Bogu na ovom lijepom druženju, na pristojnosti i lijepom ponašanju koja resi ove djevojke i njihove obitelji. Zahvalne smo gospodinu Ivanu, ocu četvero djece, koji ih je dovezao i dogovarao ovaj posjet sa s. Mirjanom Pavić.

Neka ih u njihovim životima prati zagovor službenice Božje majke Klare Žižić.