VODITELJI DJEČJIH ŽUPNIH ZBOROVA HODOČASTILI NA OKIT

Voditelji dječjih župnih zborova sa „Zlatne harfe“ iz Splitsko-makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije hodočastili na Okit i posjetili Vodice .

U subotu. 6. srpnja 2024. nekolicina voditelja dječjih župnih zborova koji su sudjelovali na ovogodišnjoj glazbenoj manifestaciji „Zlatna harfa“ iz Splitsko-makarske nadbiskupije i Šibenske biskupije hodočastili su na Okit i posjetili Vodice.

Okupljeni voditelji, uz sudjelovanje nekolicine djece iz župnog dječjeg zbora iz Vodica te ostalih drugih vjernika i hodočasnika, hodočašće su od podnožja do vrha Okita započeli molitvom sv. Krunice koju je animirala i predvodila s. Klara Pavlović. Na Okitu u crkvi Gospe od Karmela dočekali su ih vodički župnik don Franjo Glasnović i fra Stipica Grgat, dugogodišnji voditelj „Zlatne harfe“.

Središnji događaj zahvalnog hodočašća je bila sv. Misa koju je uz sudjelovanje voditelja, okupljenih vjernik i suslavljenje don Silvija Eljuge, župnika iz Lasinja koji je hodočastio na Okit, predvodio fra Stipica Grgat.

Nakon svete mise u ime voditelja zborova fra Stipici Grgatu je zahvalila za njegov dugogodišnji rad, angažman i afirmaciju manifestacije „Zlatna harfa“ s. Marinela Delonga, uručivši mu prigodni simbolični dar. Fra Stipica je nakon toga izrekao riječi zahvale na daru i pažnji te iznio nekoliko svojih dojmova vezano uz dugogodišnje vođenje „Zlatne harfe“

Na kraju je sve nazočne pozdravio župnik don Franjo i zahvalio i fra Stipici i voditeljima što su došli i hodočastili na Okit te ih ukratko upoznao s bogatom duhovnom i povijesnom baštinom svetišta i crkve Gospe Karmelske na Okitu.

Nakon svete mise i bratskoga ručka, voditelji i hodočasnici posjetili su i razgledali Vodice i „Biblijski vrt“ gospodina Josipa Mateše te se svratili u kuću časnih sestara franjevki.   (preuzeto: https://web.facebook.com/ZupaVodice)