ZAHVALNO HODOČAŠĆE MAJCI BOŽJOJ BISTRIČKOJ

Hodočašće djece OŠ Pantovčak sa svojim vjeroučiteljicama u Hrvatsko Nacionalno svetište Majke Božje Bistričke možemo nazvati tradicionalnim jer se nikako ne propušta.

Započeli smo već odavno u rujnu sa Zavjetnim hodočašćem grada Zagreba i kako su se želje sve više povećavale, mi idemo i u Došašću i obavezno na kraju školske godine. Mogu reći što više godina idemo to nam je ljepše i sve nas je više. Očito da naša draga Majčica Božja zove svoju djecu k sebi. Čudotvorni kip Majke Božje s djetetom Isusom u naručju najveća je svetinja našeg hrvatskog naroda.  Zapisana mnoga milosna uslišanja, dokazuje veliku ljubav i vjernost prema Mariji. Svoja hodočašća uvijek započinjemo svetom Misom. Kako je u subotu 11. lipnja bio dan bolesnika sveta Misa je bila na otvorenom.  Bezgrješnoj Majci posvetili smo svoje obitelji, sebe osobno, našu nadbiskupiju i cijelu Crkvu. Njezinoj osobitoj zaštiti izručili smo i svoj narod i svoju domovinu. Poslije smo otišli na zajednički ručak u pizzeriju, zatim u slobodno vrijeme obišli smo štandove jer se to ne propušta na Mariji Bistrici.Uslijedilo je penjanje na Kalvariju jer ne možemo otići doma a da ne izmolimo križni put i bacimo pogled sa vrha Kalvarije na predivno svetište. Na kraju smo još jednom otišli pozdravit Gospu u crkvi i obići njezin oltar. Jer odatle Marija svoju dječicu obasiplje svojim milostima, tu liječi duhovne i tjelesne rane zemaljskih putnika ispunja želje onih koji se njoj pouzdano utječu.I mi smo došli k njoj i otvorili svoje srce i izrazili želje.

Isusova i moja Majko, ti u svojoj dobroti nisi nikoga odbila i znamo da ćeš i nas milostivo saslušati i uslišiti. Amen. Pjevajući pjesmu Majko Božja Bistrička, moli se za nas, mi smo tvoja dječica blagoslovi nas otišli smo iz radosni iz svetišta prema busu.   

s. Monika Brčić