ZAVRŠNI PROGRAM U PRIMOŠTENU

U srijedu 23. lipnja u dvorištu našega vrtića Brat sunce u Primoštenu, održan je završni program. Djeca su svojim roditeljima, bakama, djedovima i prijateljima  pokazala dio aktivnosti kojima su se bavili tijekom protekle pedagoške godine.

Uz ostalo, posebno područje našeg interesa bila je glazba. Djeca su roditeljima mogla u programu pokazati izravno samo mali dio onoga što su tijekom godine radili i spoznali u ovom projektu. Njime smo željeli uprisutniti glazbene aktivnosti u našu vrtićku svakodnevnicu i omogućiti djeci aktivan doživljaj glazbe i pokreta te potaknuti njihov kognitivni i emocionalni razvoj. Time smo željeli potaknuti i njihovu sposobnost kreativnog stvaranja i izričaja. Glazba je zaista neiscrpan izvor bogatstva istraživanja i razvijanja svih područja ljudske osobnosti. Na to je u svoje vrijeme skrenuo pažnju i veliki filozof Platon rekavši da: „Najbolji odgoj proizlazi iz glazbe jer harmonija i ritam prodiru najdublje u dušu i osvajaju je, tako da slušatelju daju mudrost i razum.“

Da je u naše mališane duboko prodro utjecaj glazbe pokazali su svojom marljivošću i oduševljenjem kojim su sudjelovali u ovom projektu.

U našem vrtiću, između ostaloga, njegujemo i ljubav prema sportu. Uvijek smo navijački raspoloženi kad su u pitanju hrvatski sportaši. Na kraju programa uz navijačku pjesmu i rekvizite, podržali smo naše nogometaše koji se nalaze na Europskom prvenstvu.

Potom smo nastavili druženje uz kolačiće i sokove u pozitivnom i vedrom ozračju ljetnog predvečerja.

S. Jozepka Vukančić